fbpx

Dag mooie curvy vrouw!

Sommige vrouwen vinden het lastig hoe te kleden. Wat past wel en wat wil jij nu niet of juist wel benadrukken?
Maar hoe doe je dat?

Balans creëren hangt van vele aspecten af. Zoveel aspecten zelfs dat ik niet alles kan vermelden. Ook hangt het af van ieder persoonlijk. Toch wil ik jou een paar beknopte basis tips geven, want je mag er zijn!

Oh, en wat je wel en niet mag dragen, ga ik je heus niet vertellen. Over smaak valt niet te twisten! Het gaat er tenslotte om waar jij jezelf mooi in voelt. Maar er zijn natuurlijk wel punten waar je op kunt letten om je figuur zo mooi mogelijk en in balans te laten uitkomen. Check it out!

1 – Accentueren

Met accenten kan je veel bereiken. De kleur zwart maakt je slanker en wit voller. Dit is waar. Alleen wordt dit doorgaans op een andere manier geïnterpreteerd. Vele vrouwen dragen zwart, men denkt dat het afkleed en sommige lichaamsdelen mee kunt verstoppen. Niet waar dus! Het gaat erom hoe je het combineert en niet iedere vrouw kan zwart hebben. Het kan je gezicht heel flets maken. Door meer kleur in combinatie met zwart te gebruiken kun je optisch de delen waar jij blij mee bent extra benadrukken. Zo leid je het gene af wat je niet wilt benadrukken. Of ook met ruffles of print kan je hiermee spelen. Probeer het maar voor de spiegel!

2 – Print

Horizontale strepen maakt optisch breder en verticale strepen slanker en langer. En grove prints? Die zorgen ervoor dat je grover lijkt, terwijl subtiele prints juist voor het tegenovergestelde effect zorgen. Er zijn natuurlijk vele andere tips. Gezien niet iedereen hetzelfde figuur heeft gelden de tips bij ieder persoonlijk.

3 – Past het?

Hoe simpel het ook klinkt, koop kleding en lingerie die goed past. Als je kleding en lingerie knelt, rijst bij jou dan niet de vraag: is dat charmant?
Wanneer je een nieuwe blouse, jurk of broek nog zo mooi vindt, zeg ik: wat niet past, past niet! Bedenk niet wat je niet kunt dragen. Ga kritisch op zoek naar jouw perfecte kledingstuk!

4 – Lijnen

Gebruik scherpe rechte lijnen en bijvoorbeeld v-hals. Ronde hals maakt je voller. Rond maakt rond dus maak het niet te bond! Heb je meer heup dan schouder? Een off shoulder shirt staat je super!

5 – Materialen dame!

Kies materialen die flatteus zijn voor je figuur. Wanneer je wat vollere benen en heupen hebt, komen strakke en opvallende stoffen minder tot zijn recht. Ga voor een wat stevige en rustige materialen.

6 – Benen

Als je op zoek bent naar een rok of jurk, dan is een wijd uiteenlopend model een aanrader. Zo benadruk je meer taille en creëer je minder aandacht op je (eventuele) volle benen, waardoor je slanker lijkt. Een kokerrok zit vaak strak en legt dus juist de aandacht op je benen.

Wil je toch echt meer aansluitende rok? Dan verwijs ik je graag naar de vorige tip!

7 – Broeken

Donkere effen broeken zijn een goede basis voor curvy vrouwen. Leggings raad ik je niet aan; dit kan heel onflatteus staan. Bij een skinny is een donkere kleur helemaal prima. Alles draait om balans. Dus kan je dit goed combineren met een wat los hangende top.

8 – Accessoires!

Accessoires zijn een must! Ze maken je garderobe niet alleen veelzijdiger, maar ze passen ook altijd! Een goede investering dus. Hiermee creëer je ook een statement met wat grove sieraden, dat zal je super staan! Een forse handtas kun jij dus ook goed hebben.

Wees bewust wat je outfit met jouw doet! Je mag er zijn! Twijfel je toch? Ik help je graag zodat jij ontdekt wat bij jou persoonlijk het beste past!

Check hier je inspiratie: Pinterest