fbpx

Als je de trendwatchers mag geloven zal dit jaar meer oversized kleding in de winkel hangen. Wanneer je gaat shoppen adviseer ik je te letten op een aantal punten.

Modetrends, ze komen en gaan. Hierdoor kun je jouw identiteit gedurende de jaren verliezen. Wat bedoel ik hiermee? Nou, je hebt eindelijk kleding waar jij je lekker invoelt. Alleen komt er een tijd dat het oud en versleten is. Je hebt iets nodig en laat je verleiden om iets nieuws te kopen wat met de tijd mee gaat! Maar ben jij dit? En wat doet het met jouw figuur? Over jouw figuur wil ik het dan ook graag hebben.

De meeste vrouwen die ik heb mogen leren zichzelf te stijlen, willen als uitgangspunt een zandloperfiguur uitstralen. Vandaar dat dit ook terug te zien is in mijn logo. 😉

Dus het is goed om het zandloperfiguur altijd voor ogen te houden. Wanneer je in de winkel voor de spiegel staat kan je door een snelle scan van jezelf al zien of je een zandloperfiguur ziet of juist een nog meer appelfiguur, atletisch rechtvorming, peervormig etc.

Maar wellicht is een snelle scan voor jou te lastig om dit te kunnen zien.
Bedenk dan vooral: wat aandacht trekt wordt groter ten opzichte van jouw hele outfit. Een appel wil je niet groter laten lijken!

Deze curvy-dame (links of boven) heeft een oversized trenchcoat aan. Ze maakt meer schouder en door een strak getrokken centuur maakt het optisch meer zandloperfiguur. Dus ideaal voor o.a. een peer-vormig figuur!

“Niet 1 item maakt de figuur, het draait om je hele outfit”

Je figuur
Je kunt je figuur in diverse categorieën verdelen. Het internet staat er vol van. Het is goed om eerst te weten wat voor figuur je hebt. 

Hier rechts (of onder) zie je een dame met een witte tuniek. Wanneer je dit aan hebt en voor de spiegel kijkt zal je een rondvormig figuur zien. Als je ook knippert met je ogen zie je dat op de foto al. Vooral als je een zwarte broek of legging aan hebt. Deze dame draagt huidkleurige laarzen. Dit maakt het enigszins weer goed. Maar ik zou het op deze manier niet zo stijlen. Naar mijn inschatting heeft ze als curvy dame een duidelijke taille. Maar zie jij het? Ik niet.
Er is nog een ding wat het nog enigszins goed maakt. Weet jij het? Wil je het echt weten? App me maar!

“De bil doet wat hij wil”

Rond vormig figuur
Bij een rondvormigfiguur willen alle dames alles over de billen dragen. Puur om het de verbergen. Maar ff serieus….. Dan maak je het alleen maar groter! Dus laat je billen zien! Dan creĂ«er je meer zandloper!

Hier links (of boven) zie je een slanke dame met een rondvormigfiguur! Tja, creĂ«ert ze zelf! Nou ja, in dit geval de ontwerper 😉

Wat zou zij kunnen doen om meer een zandloper figuur te creëren? Weet jij het? Wil je het echt weten? App me maar!

“Oversized en toch taille”

Recht-vorming figuur

Denk aan Wendy van Dijk. Zij heeft een recht-vorming figuur. De foto hiernaast (of hieronder) is helpend om een zandloper figuur te creëren.

Wat zou deze dame nog meer kunnen doen om meer taille te genereren? Weet jij het? Wil je het echt weten? App me maar!

Alles wat aandacht trekt; kleuren, print en scherpe lijnen. Puntje in de broek, knoop aan de zijkant. off shoulders, centuur etcetera! Er zijn zoveel mogelijkheden waar je kunt opletten! Zo haal je het maximale uit jouw figuur met uitgangspunt de zandloper!

Blog tip: Hoe weet ik wat mijn stijl is?

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Op mijn Pinterest vind je meer inspiratie.

Wees creatief! Combineer en probeer! Twijfel je? App gerust!

tel: 06 14 25 25 44 – Whatsapp